Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Problémák és különélés

 

 

A 80-as évek végén Diana és Károly házassága széthullott, amit eleinte elhallgattak, aztán a média által feltűnést keltettek. A herceg és a hercegné állítólag beszélt a sajtónak barátaikon keresztül, mindketten egymást okolták a házasság tönkremeneteléért.

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

Károly viszonyt folytatott Camilla Parker Bowles-szal, miközben Diana James Hewitt nevezetű lovasoktatójával randevúzgatott. Később megerősítette kapcsolata hírét Hewitt-tal egy Martin Bashirrel készült interjú során. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Károly már több mint egy évvel korábban beismerte viszonyát Jonathan Dimbleby televíziós műsorában. 1992. december 9-én szétköltöztek.

 

1993. december 3-án Diana bejelentette a nyilvánosságtól való visszavonulását.

 

Kép

 

 

 

Diána walesi hercegnő 1997. augusztus 31-én veszítette életét egy közlekedési balesetben Párizsban, az Alma rakpart közúti aluljárójában, szeretőjével, az egyiptomi Dodi al-Fayeddel és a gépkocsi vezetőjével együtt.

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

Az autót üldöző paparazzik közül senkit sem vontak felelősségre. A hivatalos vizsgálat a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg.

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

A hercegnő halálának okait sokan a mai napig vitatják. Léteznek összeesküvés-elméletek, amelyek szerint Diánát a brit titkosszolgálat gyilkolta volna meg, erre azonban nincs ismert bizonyíték. Valószínűtlennek tűnik, hogy a brit titkosszolgálat elpusztítsa a britek olyan közkedvelt jelképét, Diána walesi hercegnőt.

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

Szeretőjének apja, Mohamed al Fayed továbbra is kitart a gyilkosság feltevése mellett, és mindent megtesz ennek bizonyítása érdekében.