Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

 

Kép

 

 

 

Feleség, anya, hercegnő, legenda

  

EURÓPAI  PREMIER !

Igazi bravúr volt elérni, hogy a kontinensen elsőként Budapesten kerüljön bemutatásra ez az elbűvölő és megható megemlékezés. 2009. január 31-től látható a Diana: a celebration kiállítás, amely a tragikusan elhunyt walesi hercegnő életét és munkásságát mutatja be. A VIII. kerületi Palotanegyedben található patinás Károlyi-Csekonics Rezidencia méltó helyszíne ennek a csodálatos és felemelő kiállításnak.

 

logo1.jpg


A kiállítás anyagát Diana családja, a Spencer család állította össze és indította világkörüli útra, így állítva emléket a 20.sz. egyik legjelentősebb női alakjának. A család a kiállításból befolyt bevételből, a Diana örökének emléket állító alapítvány munkáját támogatja. A kiállítás londoni bemutatója után Ausztráliában és az Egyesült Államokban turnézott. Londonban  800.000, Ausztráliában és az USA-ban pedig több mint 1.000.000 látogatója volt.  A kontinensen pedig elsőként Magyarországon látogatható majd ez a páratlan kiállítás.

 

 

 

sepia4.jpg

 Diana: a celebration – Diana walesi hercegnő életének krónikáját 150 káprázatos tárgyon keresztül tárja elénk. Az érdeklődő részese lehet egy időutazásnak, láthatja életének legfontosabb állomásait. Megjelenik a gyermek,- aztán az iskoláskor. Feltűnik, mint félénk óvónő, aki rabul ejtette a herceg és egy ország szívét, mint fiatal és elbűvölő menyasszony, odaadó anya, testvér, és mint fáradhatatlan jótékonysági élharcos. Diana volt a világ egyik legtöbbet fényképezett híressége, 1981-es királyi esküvőjét, több mint egy milliárd televíziónéző kísérte végig. A bája, szépsége és közvetlensége világszerte megérintette az embereket rövid és mozgalmas élete során.

A kiállításon látható többek között gyönyörű uszályos esküvői ruhája, 28 -híres divattervezők által készített- ruhaköltemény, családi ékszerek, bútorok, számos személyes emlék, és ritka házi videofelvételek, fényképek.  Csak néhány különlegesség: 2 gyémánt fejdísz, az eredeti szövege Spencer gróf megható megemlékezésének testvéréről, amely a Westminster-apátságban hangzott el a temetésen, a kottája és dalszövege Elton John/Bernie Taupin szerzeményének, amely a „Candle in the wind” átdolgozása.

 

 Több, mint 10 évvel halála után Diana hercegnő emléke még mindig érdeklődést, érzelmeket és indulatokat vált ki világszerte.  Diana a nép hercegnője már életében legendává vált. A kiállítás minden Diana, az adott történelemi időszak és nem utolsó sorban a divat iránt érdeklődőnek tartalmas és felemelő élményt nyújt.


Diana: a celebration kiállítás, 2009. január 31-től a Károlyi-Csekonics Rezidencián.

(1088 Budapest, Múzuem utca 17.)