Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diana Frances Spencer 1961. július elsején született a Norfolk megyei Sandringham birtokon, a Park House-ban. Szülei II. Erzsébet királynő birtokán éltek, Diana gyermekkori játszótársa a királynő két kisebb fia, Andrew és Edward volt. Ő volt a legfiatalabb Edward John Spencer és Frances Ruth Burke Roche három lánya közül.

 

1981. február 24-én bejelentették, hogy Lady Diana Spencert feleségül kérte a walesi herceg. Háromszáz éve ő volt az első angol nő, aki trónörököshöz ment feleségül.

 


1981. július 29-én házasodtak össze a londoni St Paul székesegyházban, a ceremóniát 750 millióan nézték világszerte a tévé képernyőjén.

 

 

Kép


Diana walesi hercegnőnek két fia született, Vilmos herceg 1982. június 21-én, és Henry (Harry) herceg, 1984. szeptember 15-én, bátyjához hasonlóan ő is a londoni St Mary's Hospitalban.

 

 

 

Kép A Diana: a celebration kiállítás bemutatja egyedülálló életét és ránk hagyott örökségét. A figyelemreméltó kiállítás bemutatja legendásan divatos ruháit, Charles herceggel kötött eljegyzését és az utána következő bámulatos királyi esküvőt, melyet világszerte televízión követtek a nézők.

 

 

 

 

A kiállításon Diana gyermekkora is megismerhető, látható, hogy egy átlagos kislányból - jótékonysági munkájában kifejeződő emberi melegségének és törődésének köszönhetően - hogyan vált kora egyik leginkább tisztelt és becsült asszonyává.

Kép

 

A hercegnő együttérzésével, stílusával és emberi melegségével az egész világot megérintette.